Filozofija premaza sa visokim sadržajem suve materije „high solid“ proistekla je iz potrebe da se zamene konvencionalni sistemi na bazi rastvarača, proizvodima koji imaju manji uticaj na životnu sredinu, odnosno sa manjim sadržajem VOC (Organskih isparljivih materija), bez potrebe za modifikacijom postrojenja i uz garanciju istih kvalitativnih rezultata.

Napredak u „high solid“ tehnologiji polimera omogućio je da inženjeri INVERA-a razviju široki spektar jednokomponentnih i dvokomponentnih premaza, gde neki proizvodi sadrže samo 20% rastvarača u trenutku aplikacije.

Sa ovim proizvodima je moguće značajno umanjiti uticaj na životnu sredinu bez dodatnih investicija u postrojenje za aplikaciju. U situacijama gde karakteristike predmeta koji se farba ili opreme za aplikaciju ne dozvoljava upotrebu vodorazredivih premaza, odgovarajući tehnološki odgovor je upotreba „high solid“ materijala, koji uz značajno manji sadržaj rastvarača i veoma visoku pokrivnost smanjuju štetne emisije. 


  • Telefon:
    +381 11 404 0507

  • Bulevar Arsenija Čarnojevića 102/6,
    Novi Beograd

O nama

Inver je međunarodna kompanija i lider na tržištu u oblasti industrijskih premaza. INVER GROUP koja ima 600 zaposlenih, sastoji se od mreže kompanija:

Poslednje vesti
© Copyright 2017 VALSPAR DOO | Bulevar Arsenija Čarnojevića 102/6, Novi Beograd | email:info@valspar.rs | Izrada web sajta Geolink